V-ați gândit de ce ar trebui să adăugați un cartof în apa în care desărați varza murată? Este un truc la care puțini s-ar fi gândit și care ajută în acest proces de diminuare a nivelului de sare din compoziție. Iată ce presupune!
Există mai multe trucuri care pot fi abordate în bucătărie. Printre acestea se numără și un mod prin care puteți desăra mai ușor varza murată, înainte de a o consuma sau găti. Aveți nevoie de un singur cartof.
Există situații în care varza murată, pusă în borcane sau în butoi, să aibă un exces de sare. Atunci, pentru a nu consuma alimentul mult prea sărat, se poate apela la un truc simplu și ieftin. În apa în care desărezi varza murată se poate adăuga un cartof, iar motivul este simplu. Cartoful poate să absoarbă excesul de sare regăsit în varză, iar gustul se va echilibra, arată romaniatv.net.
În acest mod, mâncarea pe care o veți pregăti nu va mai fi atât de sărată. De asemenea, gustul verzei murate nu va fi compromis, odată ce cartoful va fi adăugat în apa în care se desărează. Totodată, dacă aveți în plan să preparați sarmale, de exemplu, puteți pune varza la desărat cu cel puțin o oră înainte. Dacă este mult prea sărată, poate fi lăsată în apă peste noapte.
Potrivit tradiției, varza se pune la murat după data de 26 octombrie, când se sărbătorește Sfântul Dumitru, însă nu mai târziu de 30 noiembrie, când este prăznuit Sfântul Andrei. Vezi AICI ce trebuie să faci în condițiile în care apa murăturilor devine tulbure.
V-ar putea interesa și:
Cum se pritocește corect varza murată. Secretul pentru a evita mirosul urât
Sursă foto: colaj Envato (caracter ilustrativ)